TÍZEZER ADAG ÉTELT KÉSZÍTENEK EL A FŐZŐCSAPATOK A NYÍREGYHÁZI BÖLLÉRVERSENYEN
2019. február 05. írta: CSITÁRI JÁNOS

TÍZEZER ADAG ÉTELT KÉSZÍTENEK EL A FŐZŐCSAPATOK A NYÍREGYHÁZI BÖLLÉRVERSENYEN

 

Tízezer adag ételt készítenek el a főzőcsapatok a 2. Nyírségi Disznótoros Fesztiválon és 18. Nemzetközi Böllérversenyen február 16-án Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.

 

    A gasztronómiai program reggel hat órakor huszonnégy mangalica leölésével kezdődik a Sóstói Múzeumfaluban. A főzőversenybe benevezett tizenhét csapat böllérjeinek munkáját szakmai zsűri értékeli csakúgy, mint a hús előkészítését és a nap végén a legízesebb hurkát, kolbászt, toroskáposztát, valamint a legjobb fogópálinkát és forralt bort - ismertette Ulrich Attila, a nyírségi megyeszékhely alpolgármestere és Támba Miklós szervező az esemény keddi sajtótájékoztatóján.

    A csapatok nemcsak a vágási, húsfeldolgozási és szakácsismereteiket mérik össze, hanem a közönséget is igyekeznek jóllakatni, mivel kóstolásra kötelezően kétszáz adag ételt kell elkészíteniük. Ez körülbelül két tonnányi ételt jelent majd; az érdeklődők 500 forintos kóstolójegy megváltása után kóstolhatnak bele a disznótoros finomságokba. Az ételek többsége dél körül lesz kész, a türelmetlenebbek azonban már kora reggel megízlelhetik például a falusi disznóvágás legkorábban elkészülő ételét, a hagymás vért vagy a májat is.

    A helyszínre ingyenes, különjáratú buszokat indít az önkormányzat, a múzeumfaluban melegedő pontokat és fedett sátort is kialakítanak, ahová rossz idő esetén behúzódhatnak a látogatók. A közönség szórakoztatásáról egész nap könnyűzenei előadók és néptáncegyüttesek gondoskodnak, a gyerekeket pedig kirakodóvásárral, játszóházzal és fedett körhintával várják a Sóstói Múzeumfaluban.

 

  2019.02.05.

A bejegyzés trackback címe:

https://cs-press.blog.hu/api/trackback/id/tr4414609548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása