BUDAPEST: KARÁCSONY GERGELY NYERTE A BALOLDALI PÁRTOK FŐVÁROSI ELŐVÁLASZTÁSÁT
2019. február 03. írta: CSITÁRI JÁNOS

BUDAPEST: KARÁCSONY GERGELY NYERTE A BALOLDALI PÁRTOK FŐVÁROSI ELŐVÁLASZTÁSÁT

 

Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje nyerte a baloldali pártok, az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd és a Szolidaritás fővárosi előválasztását. A pártok által felkért választási szakértő, Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság volt elnöke vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón jelentette be: az előválasztáson 34 ezer 214-en szavaztak, 81 érvénytelen szavazat volt, így az érvényes szavazatok száma 34 ezer 133.

 

    Karácsony Gergely 27 ezer 598, Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje 6 ezer 535 szavazatot kapott - közölte Szigeti Péter.

    Őrsi Gergely, az előválasztási bizottság tagja, a fővárosi MSZP alelnöke elmondta, a hétfőtől vasárnapig tartó előválasztás rendben és tiszta körülmények között zajlott. Visszaélések gyanúját felvető jelenségeket és az informatikai rendszer manipulálását célzó kísérleteket nem tapasztaltak.

    Karácsony Gergely, aki Zugló polgármestere is, úgy vélekedett, "ennek a napnak nincsen vesztese, csak a Fidesz". Történelmi győzelmet aratott Budapest a Fidesz megosztó politikájával szemben. Szerinte ez a nap azért is történelmi, mert ez az új ellenzéki politika kialakításának napja is: az állampolgárokkal közösen létrehozzák az ellenzéki egységet a Fidesz politikájával szemben.

    Az a cél, hogy 2019 októberére Budapest végre a budapestieké legyen "a Fidesz helytartóival" szemben - mondta, hozzátéve, holnaptól a hatalom emberével, Tarlós István főpolgármesterrel szemben az emberek hatalmát fogják felhasználni, hogy ezt a várost megváltoztassák.

    Karácsony Gergely közölte, az előválasztás azt üzeni, hogy a budapestiek nem pártokban gondolkodnak, hanem közös célokban. Ezért - folytatta - neki és minden szövetségesének abban kell gondolkodnia, hogy nem az ellenzék főpolgármester-jelöltjét keresik, nem az ellenzék programját ajánlják, hanem a budapestiek jelöltjét keresik és a budapestiek érdekeinek megfelelően alakítják ki a választási programot is.

    Azt is kijelentette: mennek tovább, egészen addig, amíg nem érik el, hogy egy kihívója legyen a Fidesznek. Jelezte, továbbra is számít Horváth Csabára, mert Budapest ügye közös elkötelezettségük.

    Horváth Csaba - gratulálva Karácsony Gergelynek - azt mondta, a budapestiek zászlóvivőt választottak és ettől a naptól kezdve beáll Karácsony Gergely mögé, hiszen mindketten Budapest "felszabadítását" tűzték ki célul. Úgy értékelte az előválasztást: tisztességes verseny volt szövetséges partnerek között és látszik, hogy a budapestiek saját kezükbe akarják venni sorsuk irányítását.

    Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke közölte, elfogadják az előválasztás eredményét és támogatják Karácsony Gergelyt, aki az ország legnépszerűbb ellenzéki politikusa. A csata nem dőlt el, most kezdődik Budapestért - mondta, jelezve: várják a további csatlakozókat a szövetségükhöz.

 

  2019.02.03.

A bejegyzés trackback címe:

https://cs-press.blog.hu/api/trackback/id/tr2714606234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása